Αναβάτες: “Θέλουμε εργόσημο”

Δελτιο Τυπου

Μαρκόπουλο 16/05/2021
Κατ’ αρχάς ,επειδή υπάρχει μια παρανόηση, σχετικά με τις διαδικασίες επίλυσης του ζητήματος μας, ότι είναι χρονοβόρες κλπ επειδή σχετίζονται με το εργασιακό νομοσχέδιο τη διαβούλευση τη κατάθεση στη βουλή κλπ. Λέμε ότι το πρόβλημα μας το λύνει η πολιτική ηγεσία αύριο! Με μια απλή τροπολογία σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο.
Οι αναβάτες δεν υποκινούνται από κανένα παρά μόνο από την ανατροπή που η προηγούμενη κυβέρνηση επέφερε στο εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό τους καθεστώς.

Παρέδωσαν τις άδειες τους γιατί, μιλώντας απλά, είτε οικονομικά, είτε φορολογικά, είτε ασφαλιστικά, είτε συνταξιοδοτικά το επάγγελμα αυτό με τους τωρινούς όρους, καθίσταται χωρίς μέλλον μη βιώσιμο.
Με ποιους όρους πχ θα προσελκύσεις αναβάτες, νέο αίμα, για την ανάπτυξη του αθλήματος. Το μόνο σίγουρο για αυτούς σήμερα είναι, και αυτό ισχύει και για τωρινούς νεαρούς συναδέλφους μας που δεν συμμετέχουν στην προσπάθεια μας, ότι θα φτάσουν μετά από χρόνια να έχουν σωρεύσει χρέη, κατεστραμμένο κορμί με σπασμένα κόκαλα και καμιά ελπίδα συνταξιοδότησης.
Τώρα όσον αφορά το χρόνο εκδήλωσης της κατάθεσης των αδειών μας. ΚΆΘΕ φορά όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν αποφασίζαμε η εκδηλώναμε πρόθεση για οποιαδήποτε κινητοποίηση ώστε να διεκδικήσουμε τα νόμιμα και δίκαια αιτήματα μας, αυτό που ακούγαμε από φορείς και παράγοντες του χώρου μας ήταν ότι , δεν ήταν η κατάλληλη.
Το 2016 γιατί ήταν η αρχή της αποκρατικοποίησης(αλλά και της καταστροφής μας), το 17 γιατί είμαστε στην εκδήλωση των προσπαθειών της αρχής, το 18 γιατί βρισκόμαστε στη ανάπτυξη και δεν πρέπει να την σταματήσουμε, το 19 γιατί έχουμε την κρίση με τη διαμάχη!!
Βέβαια εκείνη την περίοδο, όταν μερίδα ιδιοκτητών και προπονητών έκλεισαν τον ιππόδρομο, εμείς οι αναβάτες ούτε ατομικά ούτε συλλογικά, βγήκαμε να υποστηρίξουμε ότι το έκαναν υποκινούμενοι , βρίσκοντας ως πρόσχημα τη τιμωρία ιδιόκτητη.
Ποτέ λοιπόν δεν ήταν και δεν θα είναι με αυτή τη λογική η κατάλληλη στιγμή, γιατί κάποιος θα θίγεται, κάποιος θα σε κατηγορήσει κάποιον θα ενοχλήσεις!!
Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τον αγώνα μας ας το πράξουν ακόμα και τώρα, επικοινωνώντας στο υπουργείο εργασίας, με όποιο τρόπο μπορούν την λύση που έχουμε προτείνει, την ένταξη μας στους αμειβόμενους και ασφαλιζόμενους με εργόσημο.
Το ΔΣ της Συνεργατικης Αναβατων.