Ιππόδρομος: Πετυχημένη δημοπρασία σε ευήκοα ώτα

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στο κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου στο Μαρκόπουλο η δημοπρασία δρομώνων ίππων της εταιρείας Ιπποδρομίες ΑΕ, μέλους του ομίλου ΟΠΑΠ.

Πολύς ο κόσμος και από νωρίς και διατέθηκαν οι 30 από τους συνολικά 35 δημοπρατηθέντες ίππους και με τιμές που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των περισσοτέρων. Ο μέσος όρος εκκίνησης της δημοπράτησης των ίππων ήταν περίπου οι 3.700 ευρώ και ο μέσος όρος της τελικής διάθεσής τους ανήλθε περίπου στις 5.000 ευρώ. Επίσης ο αριθμός των ίππων που αποσύρθηκαν(5), δεν «έπιασαν» δηλαδή την αρχική τιμή εκκίνησης, ήταν μικρός (14%) και ίσως και μικρότερος του αναμενομένου. Δίκαια στο τέλος της δημοπρασίας οι υπεύθυνοι της εταιρείας Ιπποδρομίες ΑΕ ήταν ευχαριστημένοι.

Αποτελούσε ένα εγχείρημα που εμπεριείχε ρίσκο η δημοπρασία, αλλά που και εκ του αποτελέσματος έδειξε όχι μόνο τη δυναμική του σπορ των ιπποδρομιών, αλλά και ότι και ανάλογες ενέργειες στο μέλλον και με σωστή προετοιμασία μπορούν να έχουν επιτυχία.

Το κυριότερο όμως που έδειξε η δημοπρασία είναι ότι το στρατηγικό σχέδιο που εκπόνησαν οι leaders της εταιρείας Ιπποδρομίες ΑΕ πριν από λίγες μέρες, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Φίλιππος Ενωση Ελλάδος, βρήκε ευήκοα ώτα. Σχέδιο που έδωσε ελπίδα για το μέλλον και πάνω σε στέρεες και υγιείς βάσεις.

Τέλος, και στο καθαυτό κομμάτι της δημοπρασίας, ο ίππος που «έπιασε» τη μεγαλύτερη τιμή ήταν ο ANADARKO (από Oasis Dream) που κατοχυρώθηκε στον Νίκο Αρσένη (μέλος της Φιλίππου Ενώσεως και ιδιοκτήτης των στάβλων Νάξου) αντί 12.000 ευρώ. Μεγάλο ποσό αν αναλογιστείτε ότι μαζί με τα μεταφορικά (1.700 ευρώ) και τα επιπλέον έξοδα θα ξεπεράσει κατά πολύ τις 15.000 ευρώ!

 
Ιππόδρομος: Πετυχημένη δημοπρασία σε ευήκοα ώτα

Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ

* Η μικρή ιστορία που συνοδεύει τον ANADARKO, τον ίππο που αγοράστηκε πιο ακριβά στη δημοπρασία, δεν είναι ότι προέρχεται από το κορυφαίο ιπποφορβείο Juddmonte του πρίγκιπα Abdullah, ούτε ότι ανήκε στην προπόνηση του Andre Fabre, αλλά ότι στην παρθενική του συμμετοχή στις 31 Μαρτίου 2015 στην Argentan και στα 1.950 μέτρα στοιχηματίστηκε και στην Ελλάδα. Ναι, ήταν στο στοίχημα, μάλιστα ήταν το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης τόσο στη Γαλλία όσο και στη Ελλάδα, αλλά δεν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, τερματίζοντας όγδοος στους δεκατέσσερις. Για την ιστορία, νικητής σε εκείνη την κούρσα ήταν ο MONSECRET D’ETAT.

* Λίγους αλλά ακριβούς ίππους αγόρασε το τραπέζι του ιδιοκτήτη Γιώργου Πολίτη και του προέδρου της ΕΙΔΙΕ, Χρήστου Θεοδωράκη.

* Αρκετές αγορές έκανε ο Νίκος Τούλης (στάβλοι Καλαμαριάς) που όταν σήκωνε το ταμπελάκι του για να πλειοδοτήσει ξέχναγε να το κατεβάσει και μέχρι να κατοχυρώσει τον ίππο που ήθελε.

* Εναν ίππο αγόρασε ο σπόρτσμαν ιδιοκτήτης Αλέξανδρος Μητσόπουλος. Αγορά μάλιστα που μας την είχε αναγγείλει πριν από μια εβδομάδα και από την εκδήλωση της Φιλίππου Ενώσεως.

* Ο προπονητής Αλέκος Γιατράς είχε εξαρχής σημαδέψει κάποιους ίππους για ιδιοκτήτες του, τους κυνήγησε και στους περισσότερους πλειοδότησε.

* «Θα το πήγαινα μέχρι 10.000 ευρώ το Νο 33 (αρσενικός διετής από τον Bushranger)» μας είπε ο ιδιοκτήτης Γιώργος Μαλαδάκης. Τελικά δεν χρειάστηκε να πάει μέχρι εκεί αφού πλειοδότησε στις 6.000 ευρώ και ο ίππος ανατέθηκε ήδη στην προπόνηση του Παναγιώτη Θεολόγου.

* Αρκετοί ακόμη προπονητές πλειοδότησαν σε ίππους για ήδη υπάρχοντες ιδιοκτήτες και απομένει να δούμε αν και κάποιοι απ’ αυτούς τους ίππους αφορούν και νέους ή επανακάμψαντες ιδιοκτήτες. Πότε θα το δούμε; Στις καταστάσεις πώλων αρχικά της Φιλίππου Ενώσεως και κυρίως όταν θα τρέξουν.

* Πάντως ο Α’ αντιπρόεδρος τόσο του ΟΠΑΠ όσο και της εταιρείας Ιπποδρομίες ΑΕ, Σπύρος Φωκάς, δεν άφησε κανέναν άλλον να πλειοδοτήσει για τη διετή φοράδα NOVEMBER (από Kodiac). Την ήθελε και την πήρε.

* Ο τριετής εκτομίας THE FULWELL END δεν εμφανίστηκε καν στη δημοπρασία λόγω προβλήματος υγείας (κολικός).

* Για ακόμη μια φορά έδωσαν το «παρών» οι μεγαλοϊδιοκτήτες και ιπποπαραγωγοί Αλεξάνδρα και Γιάννης Χανδρής (Στάβλοι Κουήνς Γουέι, ιπποφορβείο Λαζαρίνας) και μάλιστα η Αλεξάνδρα Χανδρή μας δήλωσε ότι θα επανέλθουν ενεργά στις ελληνικές ιπποδρομίες όταν διαπιστώσουν ότι φτιάχνουν τα πράγματα. Εδειξε αισιόδοξη.

* Δεν αγόρασε ίππους ο μεγαλοϊδιοκτήτης και ιπποπαραγωγός Δημήτρης Παρασκευόπουλος, αλλά για ακόμη μια φορά μας δήλωσε ότι θα επαναδραστηριοποιηθεί περισσότερο, αν δει τις συνθήκες να βελτιώνονται.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*